Posted by On 07:07 with No comments

KESIMPULAN

          Kesimpulannya, dalam makanan tradisional melayu berasaskan buah boleh diletakkan didalam tiga ketagori seperti jenis-jenis kerabu, jenis-jenis gulai dan pelbagai untuk acar, teresek dan sebagainya. Ternyata masyarakat melayu banyak menjadikan sumber buah-buahan sebagai salah satu makanan tradisional untuk masyarakat melayu seperti penggunaan buah nenas, terung, mangga dan sebagainya. Sumber buah-buahan tempatan ini diolah dan di proses oleh masyarakat melayu itu sendiri sejak kian lamanya kerana seperti yang kita tahu, masyarakat dahulu banyak mencuba pelbagai makanan dari setiaap sumber yang ada. Antaranya makanan yang berasaskan buah-buahan dan sehinggalah kebanyakkan jenis dari makanan tersebut merupakan makanan warisan dan turun temurun bagi kebanyakkan masyarakat di negara ini. Sebahagian makanan tradisional ini sudah menjadi kewajiban bagi sesetengah perkara dan ianya sudah menjadi budaya untuk sesetengah masyarakat itu.
Masukkan email untuk mendapatkan update artikel Fiz Software.

Next
This is the current newest page
Previous
Next Post »